Vi arbetar med villagrunder, asfalt m.m. i Göteborg - DTC MARK & BYGG
16836
page,page-id-16836,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 
Välj nedan av det ni vill läsa om

GRUNDLÄGGNING

Utöver nyproduktion av grunder till småhus så utför vi även grundläggningar till ridhus, maskinhallar, tillbyggnader, pooler m m.
Vi arbetar mycket med villagrunder. Oftast så gör vi det tillsammans med slutkund men även direkt med hus leverantörerna.
Vi brukar också tillsammans med kund även planera för hur trädgården skall se ut.
Vi är certifierade av Isolergrund och utförs deras grunder åt Smålandsvillan.

Vi utför också andra typer såsom platta på mark och krypgrund.
Utöver nyproduktion av grunder till småhus så utför vi även grundläggningar till ridhus, maskinhallar, tillbyggnader, pooler m m.

DRÄNERING & FUKTSKYDD

DRÄNERING

När man skall dränera och fuktskydda sin fastighet så finns det, efter själva uppgrävningsmomentet runt fastigheten, ett väldigt viktigt moment att göra innan man monterar Optidrain-systemet och det är att ta bort kall- eller varmasfalten som sitter på källarväggen. Kallasfalten var dåtidens fuktskydd, och tanken med det var att hindra ytvatten samt markfukt att tränga in i källarväggen. Den har dock en väldigt stor nackdel och det är att den tätar alla porer i betongen vilket innebär att fukten inte kan ”vandra” ut.

Det finns många olika sätt och teorier om hur man skall ta bort asfalten bland olika entreprenörer. Vissa säger att det räcker med att skrapa med spaden eller skopan på maskinen för att ”öppna” upp lite så börjar det att andas… Vissa gör inget alls!!!! Gör man inget, så är det helt meningslöst att montera ett kapillärbrytande system som t ex vårt Optidrain, Podrän eller Isodrän. Det kommer mest att kosta en massa pengar och ge en dålig funktion.

Vi på DTC Mark och Bygg har valt att fräsa bort kall- eller varmasfalten. Det gör vi för att få en maximal fuktvandring i källaren, och tillsammans med Optidrain-systemet flyttas även kondenspunkten från att vara i källarväggen till utsidan av väggen – där den skall vara! Som resultat får man snarlik innemiljö i källaren som på våningarna ovan (beroende på vilken luftrörelse man har) och man kan oftast inreda källaren till sina favoritrum.. Och den lägre energiförbrukningen- den får du på köpet!

OPTIDRAIN

Optidrainskivan är unik i sin uppbyggnad. Varje expanderad polystyrenplastkula är helt omsluten med bitumen och
latexlim som limmar samman isolerkulorna och förhindar att fukt och vatten absorberas. Skivans öppna porstruktur ger möjlighet för borttransport av fukt genom skivan. Isolerförmågan är mycket god, och tillsammans med Optiwebduken blir livslängden på skyddet väldigt långt.

OPTIWEB

Optiwebduken är en unik geotextil som tack vare den speciella uppbyggnaden av väven ser till att fukt kan vandraut men inte in. Funktionsprincipen kan liknas vid Goretex.
Den ser även till att hålla Optidrainskivan torr och fri från jord och lera. Detta innebär att du får ett bättre isoleringsvärde och att du kan återfylla med samtliga massor.

Ovanpå Optidrainskivorna monteras en kantlist som fästs i källarväggen med spikplugg (Op 40). Som avslutning läggs en sträng med butylmassa ovan kantlist.

FIBER & KABELFÖRLÄGGNING

Det är inte bara en kabel som skall ner, utan det skall hålla också, länge!

Vi har stor erfarenhet av förlägga kablar och fiber. Fiber utbyggnaden är på stor frammarsch.

Men håller kvalitén på utförandet? Vi har enda sen vi började haft som mål att höja kvalitén på fiberförläggningen, Där vi har varit skall den hålla längst, det är vårt löfte till dig.

Även här gäller våra ledord, Håller tiden, Håller snyggt, Bevarar miljön…..

Ledord som gör att er beställare eller fiberförening kommer att minnas oss med glädje..

VÄG, VA & INFRASTRUKTUR

Vi projekterar och bygger även större anläggningar med vägar och VA.

Våra ledord; Hålla tiden, Hålla snyggt, Bevara Miljön passar kanske bäst just in på den här kategorin.
Vi projekterar och bygger även större anläggningar med vägar och VA.
Vår erfarenhet av att stärka samhället med infrastruktur är stor, våra ledord är nyckelfaktorer när det kommer till att bygga nya samhällslösningar eller renovera befintliga

MURAR, STEN & ASFALT

Är utseendet allt ?

Vi Bygger murar, lägger asfalt och lägger sten i alla möjliga format, hos oss blir det enkelt att fixa innergården eller parkeringen. Har ni ett underlag eller skall Vi rita upp ert förslag i 3d som gör att det blir enkelt för beslutsfattarna att bestämma sig?

Vi har ögat för det lilla extra när det kommer detaljerna, även om sten är hårt så ser vi till att dom mjuka värdena också hamnar i focus, resultatet blir att projektet blir enkelt och hållbarheten enastående.

dtc-04

Vi skall vara det bästa och det första valet för våra kunder i vår bransch – hela vägen!

För att för lyckas med detta så arbetar vi efter 5 enkla steg

note2
personal

Kontakta oss

 

Vi är ett glatt gäng som gärna gör allt för att ni som kunder ska bli helnöjda.
Ni kan nå oss på följande nummer:

 

  • David – Team Leader – 0736 40 45 80
  • Daniel – Kund och sälj – 0728 53 28 21
  • Jonas – Samordning – 0728 53 28 05
  • Kontor – 031 – 22 10 40