Fuktskydd & Dränering i Göteborg | DTC Mark & Bygg hjälper dig
17547
page,page-id-17547,page-template-default,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
 

DRÄNERING& FUKTSKYDD i GÖTEBORG

DRÄNERING OCH FUKTSKYDD

När man skall dränera och fuktskydda sin fastighet så finns det, efter själva uppgrävningsmomentet runt fastigheten, ett väldigt viktigt moment att göra innan man monterar Optidrain-systemet och det är att ta bort kall- eller varmasfalten som sitter på källarväggen.

Kallasfalten var dåtidens fuktskydd, och tanken med det var att hindra ytvatten samt markfukt att tränga in i källarväggen. Den har dock en väldigt stor nackdel och det är att den tätar alla porer i betongen vilket innebär att fukten inte kan ”vandra” ut.

Det finns många olika sätt och teorier om hur man skall ta bort asfalten bland olika entreprenörer. Vissa säger att det räcker med att skrapa med spaden eller skopan på maskinen för att ”öppna” upp lite så börjar det att andas… Vissa gör inget alls.

Gör man inget, så är det helt meningslöst att montera ett kapillärbrytande system som t ex vårt Optidrain, Podrän eller Isodrän. Det kommer mest att kosta en massa pengar och ge en dålig funktion.

Vi på DTC Mark och Bygg har valt att fräsa bort kall- eller varmasfalten.

 

Det gör vi för att få en maximal fuktvandring i källaren, och tillsammans med Optidrain-systemet flyttas även kondenspunkten från att vara i källarväggen till utsidan av väggen – där den skall vara! Som resultat får man snarlik innemiljö i källaren som på våningarna ovan (beroende på vilken luftrörelse man har) och man kan oftast inreda källaren till sina favoritrum.. Och den lägre energiförbrukningen- den får du på köpet!

OPTIDRAIN

Optidrainskivan är unik i sin uppbyggnad. Varje expanderad polystyrenplastkula är helt omsluten med bitumen och
latexlim som limmar samman isolerkulorna och förhindar att fukt och vatten absorberas. Skivans öppna porstruktur ger möjlighet för borttransport av fukt genom skivan. Isolerförmågan är mycket god, och tillsammans med Optiwebduken blir livslängden på skyddet väldigt långt.

OPTIWEB

Optiwebduken är en unik geotextil som tack vare den speciella uppbyggnaden av väven ser till att fukt kan vandraut men inte in. Funktionsprincipen kan liknas vid Goretex.
Den ser även till att hålla Optidrainskivan torr och fri från jord och lera. Detta innebär att du får ett bättre isoleringsvärde och att du kan återfylla med samtliga massor.

Ovanpå Optidrainskivorna monteras en kantlist som fästs i källarväggen med spikplugg (Op 40). Som avslutning läggs en sträng med butylmassa ovan kantlist.

Kontakta oss gärna

Ert namn (obligatoriskt)

Ert telefonnummer (obligatoriskt)

Er epostadress (obligatoriskt)

Meddelande (obligatoriskt)